Diensten van Lactacare

Lactacare biedt professionele hulp bij borstvoeding in de vorm van advies, consulten en educatie, bijvoorbeeld door voorlichting aan aanstaande ouders.

Borstvoeding geven is een van de meest natuurlijke dingen die je als moeder kunt doen. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend. Lactacare kan jou op twee manieren persoonlijke hulp bieden bij borstvoeding: voordat je borstvoeding gaat geven, en later, in het geval dat er een probleem ontstaat.

Voor een prettige borstvoedingsperiode is een goede voorbereiding erg belangrijk. Lactacare biedt voorlichtingen aan voor aanstaande ouders. Tijdens deze voorlichtingen kunnen aanstaande ouders meer te weten komen over hoe borstvoeding precies werkt en hoe problemen voorkomen kunnen worden. Lactatiekundige hulp kan ook een uitkomst bieden als je verwacht dat er problemen zullen ontstaan rond de borstvoeding. Voorlichting is de eerste stap naar een succesvolle borstvoedingsperiode.[a]

De meeste ouders ondervinden gelukkig weinig problemen bij het geven van borstvoeding. Soms zijn er echter omstandigheden waarbij ondanks hulp en advies van andere hulpverleners problemen ontstaan rondom het geven van borstvoeding. In zo’n geval kan de lactatiekundige met specialistische kennis hulp bieden. Lactatiekundigen zijn hiervoor opgeleid en kunnen je adviseren en begeleiden bij probleemsituaties rondom de borstvoeding. Een lactatiekundige is een gespecialiseerde zorgverlener die moeder en kind professioneel advies en begeleiding geeft.

Bij problemen

De lactatiekundige kan advies en begeleiding bieden wanneer zich problemen voordoen bij de borstvoeding. Dit kan bijvoorbeeld via een telefonisch consult of door middel van een consult aan huis. Vaak kan een lactatiekundige er door haar ervaring en kennis weer voor zorgen dat problemen en pijn verlicht worden. Zo wordt de periode waarin borstvoeding gegeven wordt weer een prettige tijd.

Waarmee kan ik je helpen?

  • bij problemen bij het aanleggen
  • als een baby niet aan de borst wil drinken
  • als het voeden pijn doet
  • bij te weinig melkproductie
  • bij voedingsproblemen bij vroeggeboren baby’s
  • bij onvoldoende groei van je baby
  • bij ( terugkerende ) borstontsteking
  • bij onzekerheid over de borstvoeding

Kijk ook eens op de pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie over een aantal van deze problemen.

Deel dit online:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×